Η Bajadera είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνουν στην Σερβία, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα σοκολατάκι με μπισκότα και καρύδια. Είναι πάρα πολύ νόστιμο και όχι ιδιαίτερα δύσκολο, και μπορεί να γίνει ωραίο δωράκι.
Θα χρειαστούμε:
300 gr μπισκότα Digestive
200 gr καρύδια
120 gr μαργαρίνη
2-3 κ.σ. κακάο
1 κουβερτούρα
και για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
10 κ.σ. νερό
χυμό μισού λεμονιού
→ Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε και τα καρύδια να γίνουν τρίμματα. Τα βάζουμε μαζί σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε με τη μαργαρίνη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε στη φωτιά. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει 2′.
Έπειτα βάζουμε το σιρόπι στο μπωλ με τα μπισκότα κλπ και ανακατεύουμε καλά να γινει μια ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και στη μισή προσθέτουμε το κακάο και την ανακατεύουμε.
Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι/τάπερ κάνουμε μία στρώση την μισή ζύμη και από πάνω κάνουμε δεύτερη στρώση με την άλλη μισή.
Από πάνω βάζουμε την κουβερτούρα, αφού την λιώσουμε σε μπεν μαρί με 4-5 κ.σ. νερό.
Αφήνουμε τη bajadera να κρυώσει μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί και μετά την κόβουμε σε μικρά κομματάκια-τετραγωνάκια-σοκολατάκια.
Καλή επιτυχία!
any comments??