800 gr χάντρες καθαρισμένες
(~2 κιλά ολόκληρες)
2 κρεμμύδια
½ μάτσο μαϊντανό
1 ποτήρι χυμό τομάτας
1-2 σκ. σκόρδο
λάδι, αλάτι
→ Πρώτα απ’ όλα καθαρίζουμε τα φασόλια και μαζεύουμε τις χάντρες σε ένα μπωλ.
Έπειτα σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τις χάντρες, την τομάτα, τον μαϊντανό κι αλατίζουμε. Προσθέτουμε και νεράκι κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για καμιά ώρα (ίσως και παραπάνω), μέχρι οι χάντρες να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα τους.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αγαπάμε τις χάντρες γιατί μας θυμίζουν τη γιαγιά!
Καλή επιτυχία!
Με χάντρες γίνινται, επίσης, καταπληκτικά λουκάνικα και σκέτα και με σέιταν!
“Αγαπάμε τις χάντρες γιατί μας θυμίζουν τη γιαγιά!”
….
Αγαπάμε…