3 κ.σ. ταχίνι
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. κύμινο
¼ κούπας λάδι
½ κ.γ. αλάτι
πάπρικα (καπνιστή αν έχουμε)
ξύσμα από μισό λεμόνι (το συστατικό που κάνει τη διαφορά)
→ Χτυπάμε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Κανονικά τα ρεβίθια πρέπει να είναι πολύ βρασμένα, τόσο που να λιώνουν εύκολα ακόμα και με κουτάλι. Για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει τα ρεβίθια να είναι αποφλοιωμένα, ώστε να πάρουμε μια πολύ κρεμώδη υφή. Έτσι φτιάχνουν το χούμους στο Ισραήλ.
Ρυθμίζουμε αλάτι-λάδι-λεμόνι, ανάλογα πόσο τραβάει, και απολαμβάνουμε, κατά προτίμηση με πίτες και φαλάφελ!
Καλή όρεξη!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ;
ΜΕ ΨΗΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ…
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ;
Μπορείς να το φας και με το κουτάλι! Μαζί με σαλάτα είναι επίσης ωραίο, ή με κρακεράκια, κριτσίνια, πίτες αραβικές κλπ. Επίσης μπορείς να το κάνεις συνοδευτικό σε κεφτέδες όλων των ειδών.
τέλειο το χούμους αλλά διατηρείται στο ψυγείο γενικά?
Διατηρείται περίπου 2-3 μέρες.