Χούμους κλασσικό

12 Jul

2 κούπες ρεβίθια βρασμένα

3 κ.σ. ταχίνι

1-2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ κ.γ. κύμινο

¼ κούπας λάδι

½ κ.γ. αλάτι

πάπρικα (καπνιστή αν έχουμε)

ξύσμα από μισό λεμόνι (το συστατικό που κάνει τη διαφορά)

→ Χτυπάμε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

Κανονικά τα ρεβίθια πρέπει να είναι πολύ βρασμένα, τόσο που να λιώνουν εύκολα ακόμα και με κουτάλι. Για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει τα ρεβίθια να είναι αποφλοιωμένα, ώστε να πάρουμε μια πολύ κρεμώδη υφή. Έτσι φτιάχνουν το χούμους στο Ισραήλ.

Ρυθμίζουμε αλάτι-λάδι-λεμόνι, ανάλογα πόσο τραβάει, και απολαμβάνουμε, κατά προτίμηση με πίτες και φαλάφελ!

Καλή όρεξη!

4 Responses to “Χούμους κλασσικό”

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ 1 19 August at 23:31 #

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ;
    ΜΕ ΨΗΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ…
    ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ;

    • 365vegandays 1 20 August at 16:22 #

      Μπορείς να το φας και με το κουτάλι! Μαζί με σαλάτα είναι επίσης ωραίο, ή με κρακεράκια, κριτσίνια, πίτες αραβικές κλπ. Επίσης μπορείς να το κάνεις συνοδευτικό σε κεφτέδες όλων των ειδών.

  2. Ηλιάνα 0 2 November at 00:32 #

    τέλειο το χούμους αλλά διατηρείται στο ψυγείο γενικά?

    • 365vegandays 0 2 November at 13:15 #

      Διατηρείται περίπου 2-3 μέρες.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: