Ιταλική σάλτσα τομάτας

13 Jul

Παλιά και κλασσική συνταγή για φρέσκια σάλτσα τομάτας για ντιπ, από φίλους Ιταλούς.

Είναι πολύ απλή και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα τομάτας (ή αλλιώς σκορδοτομάτα) γίνεται πάντοτε ανάρπαστη στα τραπέζια😉

2 τομάτες μεγαλούτσικες

1 μεγάλη σκ. σκόρδο

1,5 κ.γ. ρίγανη

3-4 κ.σ. λάδι

1/3 κ.γ. αλάτι

→ Τρίβουμε τις τομάτες στον τρίφτη, προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. (Μπορούμε επίσης να βάλουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και να τα χτυπήσουμε.)

Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να ανακατευτούν τα αρώματα και την σερβίρουμε κρύα με φρέσκο ή καψαλισμένο ψωμάκι.

Είναι φανταστική.

Καλή όρεξη!

3 Responses to “Ιταλική σάλτσα τομάτας”

  1. elsa 1 16 July at 20:59 #

    Αυτό μάλιστα! Συνταγή ψυγείου για τις δύσκολες καφτές μέρες!🙂

    • 365vegandays 1 18 July at 23:44 #

      Είναι η αγαπημένη μου συνταγή παντός καιρού!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Πατέ ελιάς « project: 365 vegan days - 1 15 August

    […] τέλειο. Ταιριάζει πάρα πολύ με τα κριτσίνια και με τη σκορδοτομάτα και είναι ιδανικό σνακ για την […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: