2 μεγάλα κολοκύθια (απ’ αυτά που κάνουμε γεμιστά)
1 μεγάλη τομάτα
1 κρεμμύδι
λάδι, αλάτι
🙂
→ Χαράζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε μικρά μικρά κυβάκια (τσίκι τσίκι δηλαδή).
Τα ρίχνουμε σε τηγάνι με μπόλικο λάδι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, μπόλικο φρέσκο πιπέρι και την τομάτα επίσης κομμένη σε κυβάκια. Φέρνουμε μερικές βόλτες για 1-2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Είναι μούρλια. Μεσσηνιακή συνταγή ‘από το 1902’!
Καλή επιτυχία!
Πολυ γευστικο κ πανευκολο!! Καταπληκτικη ιδεα! Ευχαριστουμε πολυ!! 🙂