Πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή για τούρτα παγωτό σοκολάτα-μπανάνα. Πολύ δημοφιλής για τούρτα γενεθλίων;)
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
1 μαύρη σοκολάτα
3 μπανάνες (σε μπανανοπαγάκια*)
1/3 κούπας φυτικό γάλα
λίγη βανίλια
1 δόση μωσαϊκό
* καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μπουκίτσες και τις βάζουμε στην κατάψυξη να πετρώσουν
→ 1. Φτιάχνουμε το μωσαϊκό και το απλώνουμε στον πάτο μιας φόρμας για κέικ/τούρτα. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
2. Βάζουμε τα μπανανοπαγάκια σε ένα μπλέντερ μαζί με το φυτικό γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να μαστιχώσουν και να γίνουν πηχτή κρέμα.
Απλώνουμε την στρώση του μπανανοπαγωτού πάνω από το μωσαϊκό, μέσα στη φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο μαζί με την σοκολάτα, την οποία έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί. Όταν γίνουν κρέμα, την απλώνουμε πάνω από την στρώση του μπανανοπαγωτού μέσα στη φόρμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη και πάλι να παγώσει. Έτσι θα έχουμε τρεις διαφορετικές στρώσεις στην τούρτα μας.
Όταν παγώσει, μπορούμε επιτέλους να σερβίρουμε την τούρτα παγωτό!
Γαρνίρουμε με σοκολάτα, κακάο και ενίοτε κεράκια!
Καλή επιτυχία!
ΜΙΑΜ!
Αν εξαιρέσεις το αβοκάντο, μου φαίνεται λαχταριστό!
Κι όμως, το αβοκάντο με σοκολάτα είναι η πιο ωραία στρώση!
Πολυ δημοφιλης για τουρτα γεννεθλιων ΣΟΥ;
Αν θες να ξέρεις, αυτή είναι μια εκδοχή της κλασσικής τούρτας γενεθλίων εντός του κύκλου των παθιασμένων βίγκαν μαγειρισσών!