1 μεγάλο κρεμμύδι
2 τομάτες ψιλοκομμένες
(ή μία κονσέρβα)
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 μέτριες πατάτες
λάδι, αλάτι
μπόλικο ξύδι
→ Πρώτα απ’ όλα πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες: αφού τις ξεπλύνουμε με άφθονο νερό, κόβουμε το κοτσανάκι τους, ακριβώς πάνω στη γραμμή και πετάμε το “καπελάκι”.
Αν τις κόψουμε πιο κάτω, μέσα στη σάρκα, θα βγάλουν περισσότερη κόλλα κατά το μαγείρεμα.
Αφού τις κόψουμε, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις ραντίζουμε με ξύδι, περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ. Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες.
Έπειτα, τις ξεπλένουμε καλά και τις σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μπόλικο λάδι, και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε και τις μπάμιες. Αφήνουμε να τηγανιστούν καλά, σε αρκετό λάδι, για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες), αλατοπίπερο και τέλος τις τομάτες. Προσθέτουμε και νερό να σκεπάσει το φαΐ, και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ξύδι ακόμα.
Καλή επιτυχία!
Μωρέ και με κατεψυγμένες, αυτό το φαί είναι από τα πιο αγαπημένα μου! 🙂