1 μικρό αβοκάντο
μισή τομάτα
1 σκ. σκόρδο
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. λεμόνι
πάπρικα γλυκιά
μερικές πρέζες τσίλι
→ Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο γουδί μαζί με το αλάτι και το λάδι. Τα ανακατεύουμε μέχρι το σκόρδο να λιώσει. Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια και δουλεύουμε το μείγμα ώστε να γίνει πολτός.
Προσθέτουμε την τομάτα κομμένη σε κυβάκια, το κόλιαντρο και το λεμόνι κι ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα και σερβίρουμε. Τρώγεται τέλεια με νάτσος, αλλά και με ψωμί, παξιμάδι, με το κουτάλι, με τα δάχτυλα κλπ.
Καλή επιτυχία!
One Response to “Guacamole”