Ιμάμ μπαϊλντί

23 Jul

Imam bayildi, δηλαδή, ο ιμάμης λιποθύμησε! (τόσο νόστιμο είναι το φαγητό!)

4 μελιτζάνες

4 τομάτες

2 κρεμμύδια

3 σκ. σκόρδο

4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

αλάτι, πιπέρι

φρέσκα μυρωδικά

μπόλικο λάδι

→ Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις βάζουμε για καμιά ώρα σε αλατόνερο.

Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ταψί, με την σάρκα προς τα πάνω. Τις πιρουνιάζουμε σε διάφορα σημεία στη σάρκα τους, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και τις ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν.

Όση ώρα ψήνονται οι μελιτζάνες ετοιμάζουμε τη σάλτσα: τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μπόλικο λάδι. Μετά από 3-4′ προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και τις τομάτες κομμένες σε κυβάκια. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και μυρωδικά της επιλογής μας (εγώ έβαλα φρέσκια ρίγανη, αλλά του πάει πολύ και ο μαϊντανός).

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για κάνα 20′, μέχρι να πιει το ζουμί της.

Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις γεμίζουμε με την έτοιμη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει με τη μαγιά.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω.

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Ιμάμ μπαϊλντί”

  1. Σοφια 1 24 July at 12:43 #

    πολυ ωραιο φαινεται! Αλλά οι αργειτικες που ειναι?Δεν έχει εκει κατω φαίνεται…..

    • 365vegandays 1 25 July at 14:55 #

      Έχει, αλλά με τις φλάσκες έχεις περισσότερο χώρο για τη γέμιση😉

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: