Arrabiata

25 Jul

Αγαπημένη, πολυμαγειρεμένη και  χιλιο-παινεμένη σάλτσα για 1 πακέτο μακαρόνια (500γρ).

1 κρεμμύδι

4 σκ. σκόρδο

2 πιπεριές

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2 κ.γ. ρίγανη

2 κ.γ. βασιλικός

2 κ.σ. κάπαρη

5-6 ελιές

250 ml χυμός τομάτας

1 πρέζα ζάχαρη

2-3 πρέζες κανέλα

τσίλι (κατά βούληση)

λάδι, αλάτι

→ Αφού βράσουμε και σουρώσουμε τα μακαρόνια, βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε για περίπου 5′ σε λάδι (σχεδόν να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας). Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, την κάπαρη, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, και το σκόρδο λιωμένο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο ακόμα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φέρνουμε 1-2 βόλτες.

Τα σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε για 1 ‘ περίπου και προσθέτουμε τον τοματοχυμό και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10’ κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό- θέλουμε η σάλτσα να είναι αρκετά δεμένη κι όχι νερουλή.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και έτοιμη η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια καλά και σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη διατροφική μαγιά.

Είναι η πλέον κλασσική σάλτσα για μακαρόνια.. Βγαίνει πολύ δεμένη και πλούσια σε γεύση.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: