Mumbai potatoes

30 Jul

Πατάτες βραστές και τηγανιτές που συνήθως σερβίρονται με κάποιο άλλο ινδικό φαγητό, αλλά τρώγονται τέλεια και μόνες τους!

Για μια μεγάλη μερίδα:

3 μέτριες προς μεγάλες βρασμένες πατάτες

½ κ.γ. κάρυ

½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας

¼ κ.γ. κουρκουμά

¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

τσίλι σε νιφάδες

λάδι

→ Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε κύβους. Καλό είναι να μην τις έχουμε παραβράσει, αλλά να “κρατάνε” λιγάκι.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας. Ρίχνουμε στο λάδι τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κύβους της πατάτας [αν μπορείτε να βρείτε σιναπόσπορο αντικαταστήστε με αυτόν τη μουστάρδα]. Αφήνουμε να τηγανιστούν για 1-2′ από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε απαλά. Όταν οι πατάτες έχουν τηγανιστεί από όλες τις μεριές και έχουν κάνει μια λεπτή κρούστα είναι έτοιμες.

Σερβίρουμε! Το τσίλι μπορούμε να το βάλουμε στο τέλος αν θέλουμε το πιάτο λιγότερο καυτερό.

Πανεύκολο και τέλειο.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: