Αμυγδαλωτά

31 Jul

1 ½  κούπα αμύγδαλα

½ κούπα ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. ροδόνερο

ξύσμα ½ λεμονιού

έξτρα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

→ Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το ροδόνερο, και τα ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε το μείγμα 1-2 ώρες να τραβήξει τα υγρά.

Έπειτα πλάθουμε μικρές μπουκίτσες, παίρνοντας μικρή ποσότητα από το μείγμα κάθε φορά. Θα βγουν γύρω στα 20 αμυγδαλωτά.

Τα πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και τα προσφέρουμε! Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με ένα καρφί γαρύφαλλο.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

One Response to “Αμυγδαλωτά”

  1. elsa 1 31 July at 22:19 #

    Μπορώ να βάλω 3 like; Λατρεύω τα αμυγδαλωτά! 🙂

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: