1 ½ κούπα αμύγδαλα
½ κούπα ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ροδόνερο
ξύσμα ½ λεμονιού
έξτρα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
→ Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το ροδόνερο, και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα 1-2 ώρες να τραβήξει τα υγρά.
Έπειτα πλάθουμε μικρές μπουκίτσες, παίρνοντας μικρή ποσότητα από το μείγμα κάθε φορά. Θα βγουν γύρω στα 20 αμυγδαλωτά.
Τα πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και τα προσφέρουμε! Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με ένα καρφί γαρύφαλλο.
Καλή επιτυχία!
Μπορώ να βάλω 3 like; Λατρεύω τα αμυγδαλωτά! 🙂