1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα
ξύσμα ½ λεμονιού
½ κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπράντυ
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα μαργαρίνη
για το σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
προαιρετικά λίγη βανίλια
→ Χτυπάμε τα παξιμάδια στο μούλτι να γίνουν ψιλά τρίμματα. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ κι ανακατεύουμε μαζί με την κανέλα, τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα. Ραντίζουμε το μείγμα με τον χυμό ανακατεμένο με το μπράντυ, και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το κανταΐφι, ξαίνοντας τα μαλλιά σε 20 περίπου ίσα μέρη.
Παίρνουμε κάθε μία από τις τούφες, βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα στην άκρη, και τυλίγουμε την τούφα σε ρολό. Προσπαθούμε να μην καθυστερήσουμε για να μην ξεραθεί το κανταΐφι όση ώρα τυλίγουμε. Κάνουμε περίπου 20 ρολά.
Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο, μέτριο ταψί. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και περιλούζουμε με αυτή τα ρολά μέσα στο ταψί.
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο σκεπασμένο και ψήνουμε για μισή ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε λίγο ακόμα, ώστε το κανταΐφι μας να πάρει χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι, αφήνοντάς το να βράσει για 5’. Περιλούζουμε με το ζεστό σιρόπι το κανταΐφι και το αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με λίγο από το μείγμα της γέμισης που έχει περισσέψει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Καποιανού του έχει παραμείνει η όρεξη για κανταίφια και μπακλαβάδες μου φαίνεται…
Επίσης στους πόσους βαθμούς το έψησες?
Αυτό είναι μια καλή ερώτηση.. ο φούρνος που χρησιμοποίησα δεν έχει βαθμούς! Ο τσελεμεντές πάντως λέει μέτριο φούρνο, υποθέτω 180 βαθμοί θα είναι καλά.