½ κούπα καρύδα τριμμένη
¼ κούπας καρύδια
¼ κούπας αμύγδαλα
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
100 gr vegan σοκολάτα
1 κ.σ. μαργαρίνη
→ Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα (σπασμένη σε κομματάκια) μαζί με το φυστικοβούτυρο και τη μαργαρίνη, και με ½ κούπα νερό.
Καθώς το μείγμα θα γίνεται πιο υδαρές, προσθέτουμε σιγά σιγά την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς κοπανισμένους, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν χυλός. Τέλος τις νιφάδες βρώμης και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει κι έπειτα το ζυμώνουμε καλά. Σχηματίζουμε γλυκάκια στρογγυλά, μακρόστενα κλπ και διακοσμούμε με επιπλέον ξηρούς καρπούς και καρύδα.
Βάζουμε στο ψυγείο και τα τρώμε αφού έχουν κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Αν μπορείτε να βρείτε λευκή vegan σοκολάτα, αντικαταστήστε με αυτήν την κουβερτούρα! Γενικά, αυτή η εκδοχή είναι αρκετά μπίτερ, οπότε αν προτιμάμε προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζάχαρη στο αρχικό μείγμα στο κατσαρολάκι, για πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία!
μια απορια..οταν θα λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι εννοεις οτι θα ριξουμε και νερο μεσα???η εγω καταλαβα λαθος??
Ναι, βάζεις και μισή κούπα νερό στο μείγμα, ειδάλλως θα βγούνε σκληρά σαν σοκολατάκια. Αν θες μπορείς αντί για νερό να βάλεις κάποιο φυτικό γάλα.