Όπως έμαθα (από τον πληροφοριοδότη μου:)) το τουρλού, ή τουρλού τουρλού, έχει μια βασική συνταγή, πάνω στην οποία προσαρμόζουμε τα επιπλέον λαχανικά που ενδεχομένως έχουμε. Η βάση αυτή είναι πατάτα-κολοκύθι-μελιτζάνα, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι το φαγητό είναι Τουρλού, κι από ‘κει και πέρα βάζουμε ό,τι άλλο λαχανικό μας κάνει κέφι! Εμείς φτιάξαμε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη, για σχεδόν 10 άτομα, και χρησιμοποιήσαμε:
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
4 μέτριες πατάτες
4 κολοκύθια
5 κρεμμύδια
3-4 τομάτες
10 αγκινάρες κατεψυγμένες
30 μπάμιες φρέσκες
300 gr αρακά κατεψυγμένο
~5 κλωνάρια μάραθο
~ 3-4 κλωνάρια δυόσμο
½ κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι
→ Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα λαχανικά όλα μαζί: τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και τις πατάτες χοντροκομμένες. Τις τομάτες στυμμένες με το χέρι. Τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τις αγκινάρες κομμένες στη μέση, τον αρακά, τις μπάμιες καθαρισμένες, και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 50’ περίπου.
Έτοιμο και λαχταριστό. Η συνταγή είναι ενός καλού φίλου, που φτιάχνει “τουρλού τουρλού” πολλά χρόνια με τον δικό του μοναδικό τρόπο! Και μας αρέσει πολύ!
Καλή επιτυχία!
Αυτό είναι πραγματικά τουρλού!