Φασολάκια φρέσκα

7 Aug

Τα φρέσκα φασολάκια μαγειρεύονται πολύ ωραία με τον κλασσικό τρόπο, με σάλτσα τομάτας δηλαδή, κρεμμύδι και πατάτες. Γίνονται όμως και καταπληκτική καλοκαιρινή σαλάτα, ειδικά άμα είναι πολύ τρυφερά. Χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα φασολάκια που είναι πολύ μακριά και τρυφερά, και δεν χρειάζονται και καθάρισμα.

Για να κάνουμε μια γαβάθα φασολοσαλάτα χρειαζόμαστε

½ κιλό φασολάκια

2-3 σκ. σκόρδο

λάδι

ξύδι

αλάτι

→ Ξεπλένουμε τα φασόλια καλά και κόβουμε τις ακρούλες τους.

Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια μέσα, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια. Τα αφήνουμε να βράσουν μόνο 10-15′, ίσα να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε, βάζουμε λάδι, ξύδι αλάτι και από πάνω λιωμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο.

Τέλεια σαλάτα! Ειδικά αν έχει κρυώσει κιόλας- προσωπικά την προτιμώ κρύα από το ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

One Response to “Φασολάκια φρέσκα”

  1. Vegan Lou 1 7 August at 18:04 #

    Καλή ιδέα γιατί έχει πάλι ζέστη και το φαί δεν κατεβαίνει με τίποτα, μια δροσερή σαλατούλα όμως…

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: