Σκορδαλιά με πατάτες

10 Aug

Σκορδαλιά για γερά νεύρα! Ακόμη κι εγώ που έχω ‘προπονηθεί’ στο σκόρδο, βρίσκω τη συγκεκριμένη συνταγή αρκετά δυνατή και οπωσδήποτε όχι για συχνή κατανάλωση. Παρ’ όλα αυτά, τη θεωρώ φοβερή γκουρμεδιά κι εξαιρετικό μεζέ για κρασί.

1 μέτριο κεφάλι σκόρδο (~10 σκελίδες)

5-6 μέτριες πατάτες

½ κρασοπότηρο ξύδι

1 κρασοπότηρο λάδι

1 κ.γ. αλάτι

→ Βράζουμε τις πατάτες.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και λιώνουμε τις σκελίδες σε γουδί. Όταν οι σκελίδες έχουν σχεδόν λιώσει προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα.

Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε και το ξύδι σιγά σιγά μέχρι όλα να ανακατευτούν εντελώς.

Τέλος ρίχνουμε το λάδι κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Έτοιμη.

ΤΙΡ:
Κάποιο τρόποι που (λένε ότι) ελαττώνουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή είναι:
να μασήσουμε 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
να μασήσουμε 1 κ.γ. τούρκικο καφέ
να μασήσουμε 1-2 κ.γ. σπόρους μάραθου
να μασήσουμε 1-2 σπόρους κάρδαμου

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: