Κολοκυθοκεφτέδες

11 Aug

Αν κάνουμε κολοκύθια γεμιστά, θα μας περισσέψει μπόλικη κολοκυθόψιχα την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους: να κάνουμε τουρλού, τσίκι τσίκι, κολοκυθόσουπα κλπ κλπ. Εγώ ένα μέρος από την κολοκυθόψιχα την έκανα κεφτέδες, οι οποίοι φυσικά μπορούν να γίνουν και με ολόκληρα κολοκυθάκια.

~ 750 γρ κολοκυθόψιχα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια δυόσμο

½ κούπα αλεύρι

λίγο νερό

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

λίγο βασιλικό ξερό

αλάτι, πιπέρι φρέσκο

λάδι

→ Χτυπάμε στο μούλτι τα κολοκύθια με τα μυρωδικά και με λίγο νεράκι (~ μισή κούπα) μέχρι να λιώσουν όλα μαζί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι, τη μαγιά, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο.

Φτιάχνουμε έναν χυλό και βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει λάδι.

Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό στο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες κι από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή όρεξη!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: