Αν κάνουμε κολοκύθια γεμιστά, θα μας περισσέψει μπόλικη κολοκυθόψιχα την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους: να κάνουμε τουρλού, τσίκι τσίκι, κολοκυθόσουπα κλπ κλπ. Εγώ ένα μέρος από την κολοκυθόψιχα την έκανα κεφτέδες, οι οποίοι φυσικά μπορούν να γίνουν και με ολόκληρα κολοκυθάκια.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δυόσμο
½ κούπα αλεύρι
λίγο νερό
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
λίγο βασιλικό ξερό
αλάτι, πιπέρι φρέσκο
λάδι
→ Χτυπάμε στο μούλτι τα κολοκύθια με τα μυρωδικά και με λίγο νεράκι (~ μισή κούπα) μέχρι να λιώσουν όλα μαζί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι, τη μαγιά, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο.
Φτιάχνουμε έναν χυλό και βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει λάδι.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό στο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες κι από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή όρεξη!
any comments??