Μπριάμ

14 Aug

1 kg κολοκύθια

1 kg μελιτζάνες

1 kg πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 πιπεριά

1 τοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβα
(ή 2 τομάτες τριμμένες +1 κ.γ. πελτέ)

1 κούπα κρασί

1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο

θυμάρι (φρέσκο κατά προτίμηση)

αλάτι, πιπέρι φρέσκο

λάδι

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκατοστού και τις βάζουμε σε αλατόνερο για καμιά ώρα.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα εντωμεταξύ: καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες επίσης σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Ξεπλένουμε και στύβουμε τις μελιτζάνες και τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο ταψί.

Περιλούζουμε με το τοματάκι και το κρασί, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Βάζουμε από πάνω όσο λάδι μας αρέσει και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45’ (όσο ψήνεται το φαγητό το ελέγχουμε ανά 10-15’ να μην αρπάξει από πάνω και το ανακατεύουμε. Έτσι κάθε φορά που τα πάνω λαχανικά θα αρχίσουν να ξεροψήνονται, τα ανακατεύουμε να πάνε από κάτω και τα ξεροψηθούν τα ωμά).

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: