Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

17 Aug

½ κιλό σταφύλια (φράουλα)

1 κούπα ζάχαρη

½ λεμόνι

βανίλια

γαρύφαλλο

→ Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα ξεφλουδίζουμε ένα ένα. (…) Όσο πιο τραγανά είναι, τόσο πιο εύκολα θα ξεφλουδιστούν. Αυτή βέβαια η διαδικασία θα πάρει αρκετή ώρα, αλλά θα πρέπει να αφαιρέσουμε και τα κουκούτσια..

Αφού τα καθαρίσουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα μπωλ με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού) και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Βγάζουμε το κατσαρολάκι από το ψυγείο και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Το αφήνουμε να βράσει 10’ και αποσύρουμε. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 1 μέρα.

Την επόμενη το ξαναβράζουμε για να δέσει το σιρόπι του και προσθέτουμε λίγη βανίλια ή και 2-3 καρφιά γαρύφαλλο.

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι. Θα βγάλει γύρω στα 250 ml.

Με παρόμοια διαδικασία κάνουμε και γλυκό τη σουλτανίνα, χωρίς ξεφλούδισμα ή ξεκουκούτσιασμα (το προτείνω!). Όπως και να’ χει, βγήκε υπέροχο!

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Μεγάλη ελληνική και ξένη κουζίνα της Χρύσας Παραδείση.

Καλή επιτυχία!

3 Responses to “Σταφύλι γλυκό του κουταλιού”

  1. elsa 1 19 August at 18:47 #

    “Αυτή βέβαια η διαδικασία θα πάρει αρκετή ώρα, αλλά θα πρέπει να αφαιρέσουμε και τα κουκούτσια..”
    Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει μόνο με καλή παρέα, αλλιώς κόβεις φλέβες!🙂

    • 365vegandays 1 20 August at 16:15 #

      Εγώ είδα 2 ταινίες στη σειρά!

      • elsa 1 20 August at 17:21 #

        Κι αυτό καλή παρέα είναι, από μιαν άποψη!🙂

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: