Κρύα σούπα καλαμπόκι

24 Aug

2 καλαμπόκια

1 μικρό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού

1  κούπα φυτικό γάλα

2 κ.σ. λάδι

1 λίτρο νερό

αλάτι

μπόλικο φρέσκο πιπέρι (δοκιμάστε κάποιο αρωματικό)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

πάπρικα

→ Σε μια μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε 2 κουταλιές λάδι για 1-2′. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, πιπέρι, αλάτι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και φέρνουμε 2 βόλτες.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι -τα σπυριά δηλαδή, τα οποία έχουμε κόψει από το στέλεχος με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Προσθέτουμε και το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10-15′ μέχρι το καλαμπόκι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και την χτυπάμε, ρίχνοντας λίγο λίγο και το γάλα. Χτυπάμε καλά, μέχρι η σούπα να γίνει κρεμώδης.

Έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει και ρυθμίζουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε δροσερή, με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο από πάνω και λίγη γλυκιά πάπρικα. (τρώγεται και ζεστή)

Είναι πάρα πολύ νόστιμη και σούπερ χορταστική. Βγάζει 4 μερίδες.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: