Συνταγή για σπιτική vegan μερέντα! Και είναι πανεύκολη.
1 κούπα φουντούκια
2-3 κ.σ. κακάο
¼ κούπας φυτική κρέμα αμυγδάλου (ή σόγιας)
¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. λάδι
λίγη βανίλια
→ Αρχικά βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στους 180° C για 5′! (ίσα να βγάλουν το λάδι τους και το άρωμά τους)
Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν ψιλά τρίμματα. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ενώ το μπλέντερ δουλεύει προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο. (όσο πιο καλό μπλέντερ έχουμε, τόσο πιο λείο το αποτέλεσμα)
Μπορόυμε επίσης να την κάνουμε και εντελώς ωμοφαγική, χωρίς να ψήσουμε τα φουντούκια και αντί για σιρόπι μπορούμε να βάλουμε χουρμαδόπαστα με εξίσου καλά αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση διπλασιάζουμε την ποσότητα της φυτικής κρέμας. Επίσης αντί για κρέμα μπορούμε να βάλουμε γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου. Όσο για το λάδι, όπως μας λέει και η Peace in the world, αν βάλουμε λάδι φουντουκιού θα πάρει ακόμα περισσότερο άρωμα και θα βγει πιο “νουτελένια”.
Καλή επιτυχία!
Kalispera! na rwtisw, to siropi sfendamou einai poli akrivo
tha iparksei megalo provlima an den to valoume stin pralina? episis, i futika krema amugdalou einai antistoixi me tin krema galaktos sta zwika proionta? opote mia futiki santigi(xwris geusi, oute sogias) pou exw vrei se supermarket eidika gia santiges k zaxaroplastiki, mas kanei giautin tin sintagi?euxaristw!
Το σιροπι σφενδαμου μπορει να αντικατασταθει απο καποιο αλλο σιροπι της προτιμησης σου!
Η κρεμα αμυγδαλου ειναι ναι κατι αντιστοιχο της κρεμας γαλακτος..
Η φυτικη σαντιγυ που εχεις, δεν ξερω τι γευση και υφη εχει για να μπορω να εκφερω γνωμη, παντως θα προτιμουσα μια καλης ποιοτητας εναλλακτικη στην κρεμα. Μπορεις να δοκιμασεις και να μας πεις πως βγηκε! 🙂 Επισης σιγουρεψου οτι αυτη η σαντιγυ που εχεις δεν περιεχει και ζωικα συστατικα, γιατι καμια φορα τετοια προιοντα δεν ειναι 100% φυτικα.