Τηγανίτες πατάτας

1 Sep

Η συνταγή αυτή είναι κάτι ανάμεσα στο ελβετικό rösti και το γερμανικό Kartoffelpuffer (ή reibekuchen). Είναι πανεύκολη και αρέσει σε όλες και όλους!

½ kg πατάτες βιολογικές

1 κρεμμύδι

1 καρότo

2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι

αλάτι, φρέσκο πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

λάδι για τηγάνισμα

1 κούπα μους μήλου για το σερβίρισμα

→ Πλένουμε και βουρτσίζουμε καλά τις πατάτες να φύγουν εντελώς τα χώματα και να είναι πολύ καθαρές.

Τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη όπως είναι, ωμές και με τη φλούδα.

Τις βάζουμε σε ένα μπωλ όπου προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα επίσης τριμμένα στον τρίφτη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι. Για κάθε πατατοτηγανίτα βάζουμε μια ποσότητα 2-3 κ.σ.


Την πατάμε από πάνω με μια σπάτουλα ώστε να γίνει επίπεδη και με πάχος 1 εκατοστού περίπου, ενώ τη μαζεύουμε γύρω γύρω για να αποκτήσει κυκλικό σχήμα.

Τηγανίζουμε την κάθε τηγανίτα σε μέτρια φωτιά για 3-4′ και τη γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. (όταν  θα έχουν ψηθεί από την κάτω μεριά, θα είναι πολύ εύκολο να τα γυρίσουμε, αν διαλύονται πάει να πει ότι δεν είναι έτοιμα ή ότι η φωτιά μας είναι πολύ δυνατή.)

Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με μους μήλου. Είναι τέλειες!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: