Λεμονάδα DIY

2 Sep

Σπιτική δροσερή λεμονάδα στις τέλειες αναλογίες!

¾ κούπας χυμός λεμονιού (~2 μεγάλα λεμόνια)

½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα νερό

2-3 κρυσταλλάκια μαστίχας

2 χούφτες παγάκια

μέντα, φέτες λεμονιού, καλαμάκια κλπ

→ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρυσταλλάκια μαστίχας κοπανισμένα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς και να γίνει σιρόπι (περίπου6-7′).

Εντωμεταξύ στύβουμε τα λεμόνια (σε στύφτη). Αν θέλουμε μπορούμε να σουρώσουμε τον χυμό λεμονιού από ψιλό σουρωτήρι, αλλά προσωπικά βρίσκω ότι εφόσον δεν έχει κουκούτσια δεν υπάρχει λόγος (τα μικρά κομματάκια δίνουν νοστιμιά και χάρη:Ρ).

Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε κανάτα χωρητικότητας 1½ λίτρου. Προσθέτουμε στην κανάτα 2 χούφτες παγάκια και γεμίζουμε το υπόλοιπο με δροσερό νερό. Πίνουμε!

Στην υγειά μας!

2 Responses to “Λεμονάδα DIY”

  1. tasos 0 29 April at 17:42 #

    μιλαμε για μεγαλη βλακεια βγηκε

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: