Παγωτό tropical

4 Sep

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 μάνγκο

1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

100 gr ζάχαρη

200 ml φυτική κρέμα (για γλυκά)

τσιπς καρύδας

→ Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο να παγώσει. Το ανοίγουμε και παίρνουμε το στερεοποιημένο (πάνω) μέρος του (περίπου 100 gr). Το υπόλοιπο (υγρό) το φυλάμε στο ψυγείο για άλλη χρήση.

Βάζουμε το το βούτυρο καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε με τη ζάχαρη και το λεμόνι.

Τα βάζουμε έπειτα σε μπλέντερ μαζί με το μάνγκο ψιλοκομμένο και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής κρέμα, μαζί με το ξύσμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Βάζουμε τη φυτική κρέμα σε ένα βαθύ μπωλ και τη χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει. (για αυτήν την συνταγή καλό είναι να βρούμε κάποια κρέμα που μπορεί να ‘στέκεται’ όταν χτυπηθεί με το μίξερ χειρός)

Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το μάνγκο κι ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα (πχ. για κέικ), πασπαλίζουμε από πάνω με τσιπς καρύδας και βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν παγώσει το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε ανάποδα  σε πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες. Πασπαλίζουμε με έξτρα τσιπς καρύδας και σερβίρουμε. (ή το φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε)

Είναι τέλειο και είναι παραλλαγή από το βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: