Peanut burgers

5 Sep

200 gr φιστίκια

1 κρεμμύδι

2 καρότα

2 κ.σ. ηλιόσπορο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (έβαλα φρέσκο κρεμμυδάκι & σχοινόπρασο)

1 κ.γ. μπαχαρικά (έβαλα κάρυ & τζίντζερ σε σκόνη)

αλάτι

2 κ.σ. λάδι

½ κούπα νερό

½ κούπα αλεύρι σίτου ολικής

→ Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για μερικά λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα. Τα ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν και βγάζουμε από τη φωτιά.

Θρυμματίζουμε τα φιστίκια και τον ηλιόσπορο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ.

Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά, σχηματίζουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί.

Ψήνουμε στους 180°C για 15′, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10′.

Γρήγορα και πολύ χορταστικά. Συνοδεύουμε με σαλάτα!

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Please feed me- a punk vegan cookbook του Niall McGuirk.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: