1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 κ.σ. ηλιόσπορο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (έβαλα φρέσκο κρεμμυδάκι & σχοινόπρασο)
1 κ.γ. μπαχαρικά (έβαλα κάρυ & τζίντζερ σε σκόνη)
αλάτι
2 κ.σ. λάδι
½ κούπα νερό
½ κούπα αλεύρι σίτου ολικής
→ Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για μερικά λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα. Τα ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν και βγάζουμε από τη φωτιά.
Θρυμματίζουμε τα φιστίκια και τον ηλιόσπορο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά, σχηματίζουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180°C για 15′, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10′.
Γρήγορα και πολύ χορταστικά. Συνοδεύουμε με σαλάτα!
Η συνταγή είναι από το βιβλίο Please feed me- a punk vegan cookbook του Niall McGuirk.
Καλή επιτυχία!
any comments??