4 κ.σ. αμύγδαλα
100 gr αμυγδαλόπαστα (marzipan)
200 gr αλεύρι
100 gr ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. λάδι
1½ κ.σ. μηλόξυδο
300 ml γάλα σόγιας (ή σόγιας-ρυζιού)
→ Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1′ να γίνουν τρίμματα. Προσθέτουμε και την αμυγδαλόπαστα και χτυπάμε πάλι μέχρι για 1′.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το γάλα σόγιας με το ξίδι.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέηκιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γάλα με το ξίδι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα με το marzipan κι ανακατεύουμε πάλι απαλά.
Έτοιμο το μείγμα. Το βάζουμε σε 12 φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε για ~20′ στους 180°C.
Η συνταγή είναι παραλλαγή από το βιβλίο Vegan Wondercakes της Kim Wonderland:) και βγαίνουν τέλεια! Η αρχική συνταγή βέβαια έχει κι ένα βαρβάτο frosting με πολλή μαργαρίνη και ζάχαρη.. που μέχρι να αποφασίσω αν θα το φτιάξω ή όχι, τα κεκάκια εξαφανιζόλ!
Καλή επιτυχία!
One Response to “Marzipan cupcakes”