Vegan εκδοχή της chicken salad, με σέηταν ρεβιθιού, σπιτική βίγκαν μαγιονέζα, πράσινα μυρωδικά, σταφύλια και αμύγδαλα!
Για το “chickpea seitan”:
¾ κούπας γλουτένη
¾ κούπας ρεβιθάλευρο
¾ κούπας ζωμός λαχανικών
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
→ Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά και τέλος προσθέτουμε τον ζωμό κρύο. Ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε ένα χοντρό λουκάνικο. Το τυλίγουμε σφιχτά σε λαδόκολλα και το βάζουμε να ψηθεί στον ατμό (σε κατσαρόλα με καλαθάκι ατμού) για 40′.
Το ξετυλίγουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
επιπλέον υλικά
1½ κούπα μαγιονέζα
2 μεγάλα κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
3-4 αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα
5-6 κλωνάρια άνηθος ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μουστάρδα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες
½ λεμόνι (τον χυμό)
μπόλικο φρέσκο πιπέρι
1 μικρό τσαμπί σταφύλια της επιλογής μας, κομμένα στη μέση
3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
→ Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλατάκι.
Είναι τέλεια! Και κάνει καταπληκτικά σάντουιτς- δοκιμάστε τη σε μπαγκέτα!
Καλή επιτυχία!
nice name! looks verrry nice….