Chick’n salad

9 Sep

Vegan εκδοχή της chicken salad, με σέηταν ρεβιθιού, σπιτική βίγκαν μαγιονέζα, πράσινα μυρωδικά, σταφύλια και αμύγδαλα!

Για το “chickpea seitan”:

¾ κούπας γλουτένη

¾ κούπας ρεβιθάλευρο

¾ κούπας ζωμός λαχανικών

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

→ Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά και τέλος προσθέτουμε τον ζωμό κρύο. Ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε ένα χοντρό λουκάνικο. Το τυλίγουμε σφιχτά σε  λαδόκολλα και το βάζουμε να ψηθεί στον ατμό (σε κατσαρόλα με καλαθάκι ατμού) για 40′.

Το ξετυλίγουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκίτσες.

επιπλέον υλικά

1½ κούπα μαγιονέζα

2 μεγάλα κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα

3-4 αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα

5-6 κλωνάρια άνηθος ψιλοκομμένα

1 κ.γ. μουστάρδα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες

½ λεμόνι (τον χυμό)

μπόλικο φρέσκο πιπέρι

1 μικρό τσαμπί σταφύλια της επιλογής μας, κομμένα στη μέση

3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

→ Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλατάκι.

Είναι τέλεια! Και κάνει καταπληκτικά σάντουιτς- δοκιμάστε τη σε μπαγκέτα!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

One Response to “Chick’n salad”

  1. johnny_volta 1 9 September at 15:04 #

    nice name! looks verrry nice….

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: