200 gr τόφου
2-3 τομάτες
¼ κούπας λάδι
¼ κ.γ. κουρκουμά
3-4 κ.σ. ρεβιθάλευρο*
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
→ Τρίβουμε το τόφου με τα δάχτυλά μας σε χοντρά κομμάτια.
Το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Όσο τσιγαρίζεται το αλατίζουμε και ρίχνουμε και τον κουρκουμά, ενώ ανακατεύουμε κάθε τόσο.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε στο τηγάνι τις τομάτες ψιλοκομμένες. Φέρνουμε μερικές βόλτες, προσθέτουμε το ρεβιθάλευρο και σκεπάζουμε το τηγάνι. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι οι τομάτες να λιώσουν και το τόφου να πιει το ζουμί του.
Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο τριμμένο πιπεράκι από πάνω.
Θα πάρει γύρω στα 20′ το μαγείρεμα και βγάζει 2 μερίδες καγιανά. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά του γούστου μας, αλλά εγώ ήθελα να κάνω την απλή εκδοχή, για μια πιο νοσταλγική γεύση.
Καλή επιτυχία!
* Πως φτιάχνω ρεβιθάλευρο;
One Response to “Τόφου καγιανά”