Τόφου καγιανά

10 Sep

200 gr τόφου

2-3 τομάτες

¼ κούπας λάδι

¼ κ.γ. κουρκουμά

3-4 κ.σ. ρεβιθάλευρο*

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

→ Τρίβουμε το τόφου με τα δάχτυλά μας σε χοντρά κομμάτια.

Το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Όσο τσιγαρίζεται το αλατίζουμε και ρίχνουμε και τον κουρκουμά, ενώ ανακατεύουμε κάθε τόσο.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε στο τηγάνι τις τομάτες ψιλοκομμένες. Φέρνουμε μερικές βόλτες, προσθέτουμε το ρεβιθάλευρο και σκεπάζουμε το τηγάνι. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι οι τομάτες να λιώσουν και το τόφου να πιει το ζουμί του.

Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο τριμμένο πιπεράκι από πάνω.

Θα πάρει γύρω στα 20′ το μαγείρεμα και βγάζει 2 μερίδες καγιανά. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά του γούστου μας, αλλά εγώ ήθελα να κάνω την απλή εκδοχή, για μια πιο νοσταλγική γεύση.

Καλή επιτυχία!

* Πως φτιάχνω ρεβιθάλευρο;

DSCN3188 DSCN3190 DSCN3193

Advertisement

One Response to “Τόφου καγιανά”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan eggs! « project: 365 vegan days - 1 12 October

    […] Να κάνουμε δηλαδή scrambled veggs, τύπου στραπατσάδας ή καγιανά. […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: