Μαγιονέζα # 4

13 Sep

Επειδή κάτι με έχει πιάσει με τη μαγιονέζα τελευταία και την χρησιμοποιώ παντού, έφτιαξα και μια τέταρτη βίγκαν εκδοχή, η οποία θέλει πολύ χτύπημα και αρκετό λάδι.

200 ml γάλα σόγιας

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

½ κ.γ. αλάτι

250 ml λάδι (κάποιο ελαφρύ, έβαλα ηλιέλαιο)

2 πρέζες κουρκουμά

→ Βάζουμε το λεμόνι και το ξίδι σε ένα μίξερ μαζί με το γάλα σόγιας και τα αφήνουμε να σταθούν ένα λεπτό.

Έπειτα τα χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Χτυπάμε για 1-2′. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε αλάτι, μουστάρδα και κουρκουμά και χτυπάμε άλλη μια φορά.

Όσο πιο δυνατό είναι το μίξερ μας, τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα. Επίσης σημαντικό είναι το γάλα και το λάδι να είναι στην ίδια θερμοκρασία.

Μετά το χτύπημα βάζουμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο και την τρώμε αφού κρυώσει.

Είναι η πιο λιπαρή εκδοχή, αλλά και η πιο ‘μαγιονέζα’.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

6 Responses to “Μαγιονέζα # 4”

  1. athina 0 30 April at 18:02 #

    καλησπέρα!!!θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται με φυτική κρέμα μαγειρικής…αντί για γάλα ?

    • 365vegandays 0 2 May at 23:19 #

      Σίγουρα γίνεται! Θα έχει πιο πλούσια και λιπαρή γεύση υποθέτω.

  2. Vicky 0 20 September at 10:46 #

    Θέλει απαραίτητα μίξερ ή μπορεί να γίνει και στο μπλέντερ που φτιάχνουμε χυμους κλπ?

    • 365vegandays 0 23 September at 09:57 #

      Ναι γίνεται και στο μπλέντερ!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Η σαλάτα της γιαγιάς « project: 365 vegan days - 1 19 September

    […] 2 φλιτζάνια vegan μαγιονέζα (1, 2, 3) […]

  2. Σαλάτα λάχανο με σως « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 5 κ.σ. μαγιονέζα […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: