Επειδή κάτι με έχει πιάσει με τη μαγιονέζα τελευταία και την χρησιμοποιώ παντού, έφτιαξα και μια τέταρτη βίγκαν εκδοχή, η οποία θέλει πολύ χτύπημα και αρκετό λάδι.
200 ml γάλα σόγιας
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα
½ κ.γ. αλάτι
250 ml λάδι (κάποιο ελαφρύ, έβαλα ηλιέλαιο)
2 πρέζες κουρκουμά
→ Βάζουμε το λεμόνι και το ξίδι σε ένα μίξερ μαζί με το γάλα σόγιας και τα αφήνουμε να σταθούν ένα λεπτό.
Έπειτα τα χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Χτυπάμε για 1-2′. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε αλάτι, μουστάρδα και κουρκουμά και χτυπάμε άλλη μια φορά.
Όσο πιο δυνατό είναι το μίξερ μας, τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα. Επίσης σημαντικό είναι το γάλα και το λάδι να είναι στην ίδια θερμοκρασία.
Μετά το χτύπημα βάζουμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο και την τρώμε αφού κρυώσει.
Είναι η πιο λιπαρή εκδοχή, αλλά και η πιο ‘μαγιονέζα’.
Καλή επιτυχία!
καλησπέρα!!!θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται με φυτική κρέμα μαγειρικής…αντί για γάλα ?
Σίγουρα γίνεται! Θα έχει πιο πλούσια και λιπαρή γεύση υποθέτω.
Θέλει απαραίτητα μίξερ ή μπορεί να γίνει και στο μπλέντερ που φτιάχνουμε χυμους κλπ?
Ναι γίνεται και στο μπλέντερ!