Μαρμελάδα μήλο

16 Sep

2 kg μήλα

1 kg ζάχαρη

20 gr φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

1 λεμόνι ολόκληρο

70 gr αμύγδαλα φιλέ

→ Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά μικρά κυβάκια.

Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τον χυμό λεμονιού. Το τρίτο λεμόνι το κόβουμε σε πολύ πολύ λεπτές φέτες και μετά σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς. Από τη στιγμή που αρχίσει να βράζει μετράμε 5′, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τελευταίο λεπτό βάζουμε και τα αμύγδαλα. (ο ακριβής χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται κι από το είδος της ζάχαρης που χρησιμοποιούμε, γενικά η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν θα έχει πήξει λίγο και τα μήλα θα είναι μαλακά)

Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε αμέσως το μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τα κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε. Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν κι έπειτα αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Από τη στιγμή που ανοίξουμε κάποιο βαζάκι, το φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: