Αρακάς

17 Sep

750gr αρακάς

1 κρεμμύδι

2-3 πατατούλες

½ ματσάκι άνηθο

1-2 λεμόνια

1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

λάδι, αλάτι

θυμάρι

δενδρολίβανο

→ Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μυρωδικά για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά, το τζίντζερ και τις πατάτες χοντροκομμένες.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 20-25′.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε έξτρα λεμόνι και λάδι και αν θέλουμε ψιλοκόβουμε από πάνω μια μικρή σκελίδα σκόρδο.

Αν θέλουμε να κάνουμε τον αρακά κοκκινιστό αντί για λεμονάτο, αντικαθιστούμε τα λεμόνια με ένα τοματάκι ψιλοκομμένο και τα θυμάρι/ δενδρολίβανο με καρότο/φρέσκο κρεμμυδάκι.

Διαλέγουμε και παίρνουμε!

Καλη επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: