Σουφλέ

18 Sep

Ένα πεντανόστιμο φαγητό με γρήγορη προετοιμασία, πολλά περιθώρια για αυτοσχεδιασμό και τέλειο αποτέλεσμα!

1 κιλό πατάτες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 φρ. κρεμμυδάκι (ή πράσο)

1 λουκάνικο γλουτένης (ή καπνιστό τόφου)

2 κ.σ. μαργαρίνη

4 κ.σ. αλεύρι

½ lt γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)

100 ml φυτική κρέμα

λάδι, αλάτι

προαιρετικά: μοσχοκάρυδο

→ Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τις σουρώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα καρότα κομμένα σε ροδελίτσες, για 3-4′. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδελίτσες, την πάπρικα και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τα φέρνουμε μερικές βόλτες ακόμα. Όταν τα καρότα έχουν μαλακώσει αρκετά, βάζουμε το μείγμα στο ταψί με τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα καλά.

Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα: ανακατεύουμε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα με το αλεύρι καλά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη (ή λάδι αν προτιμάμε) και το βάζουμε στη φωτιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και 1 κουταλιά διατροφική μαγιά). Το αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο και απλώνουμε πάνω από τα ανακατεμένα λαχανικά.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (~30′) στους 180°C.

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.. και το εξαφανίζουμε!

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: