Η σαλάτα της γιαγιάς

19 Sep

Αυτή είναι η “καλή” σαλάτα που έκανε η γιαγιά μου σε ειδικές περιστάσεις, όπως τραπέζια, γιορτές, γενέθλια κλπ, και γινόταν πάντα ανάρπαστη!

3 ξινόμηλα

½ kg παντζάρια βρασμένα

4 καρότα

2 φλιτζάνια vegan μαγιονέζα (1, 2, 3)

1 φλιτζάνι καρύδια

αλάτι

 

→ Πρώτα απ’ όλα φτιάχνουμε τη μαγιονέζα και την βάζουμε στο ψυγείο. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι κρύα και να στέκεται.

Έπειτα πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Ξεκινάμε με τα παντζάρια, τα οποία αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε να στραγγίσουν από το ζουμί τους. [το ζουμί δεν το πετάμε! Το φυλάμε για χρώμα ζαχαροπλαστικής 😉 ]

Τρίβουμε και τα καρότα και τα μήλα και βάζουμε σε σαλατιέρα-βαθύ μπωλ: 1 στρώση παντζάρια, 1 στρώση μήλα και 1 στρώση καρότα. Κάθε στρώση θα πρέπει να βγαίνει γύρω στα 2 φλιτζάνια.

Αλατίζουμε ελαφρώς κι έπειτα βάζουμε από πάνω τη μαγιονέζα σε μια παχιά στρώση και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα καρύδια από πάνω και κάνουμε εφέ.

Επιτυχία εγγυημένη! Καλή επιτυχία!

Advertisement

2 Responses to “Η σαλάτα της γιαγιάς”

  1. VeganLou 1 19 September at 15:13 #

    Πρώτη φορά βλέπω τέτοια σαλάτα, αλλά επειδή ψάχνω μια σαλάτα με πατζάρια χωρίς γιαούρτι ίσως να δοκιμάσω αυτή.

    • 365vegandays 1 19 September at 15:16 #

      Να τη δοκιμάσεις, είναι τέλεια!
      Εγώ την έκανα με την “μαγιονέζα #4” (ξέρω..).

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: