Αυτή είναι η “καλή” σαλάτα που έκανε η γιαγιά μου σε ειδικές περιστάσεις, όπως τραπέζια, γιορτές, γενέθλια κλπ, και γινόταν πάντα ανάρπαστη!
3 ξινόμηλα
½ kg παντζάρια βρασμένα
4 καρότα
2 φλιτζάνια vegan μαγιονέζα (1, 2, 3)
1 φλιτζάνι καρύδια
αλάτι
→ Πρώτα απ’ όλα φτιάχνουμε τη μαγιονέζα και την βάζουμε στο ψυγείο. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι κρύα και να στέκεται.
Έπειτα πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Ξεκινάμε με τα παντζάρια, τα οποία αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε να στραγγίσουν από το ζουμί τους. [το ζουμί δεν το πετάμε! Το φυλάμε για χρώμα ζαχαροπλαστικής 😉 ]
Τρίβουμε και τα καρότα και τα μήλα και βάζουμε σε σαλατιέρα-βαθύ μπωλ: 1 στρώση παντζάρια, 1 στρώση μήλα και 1 στρώση καρότα. Κάθε στρώση θα πρέπει να βγαίνει γύρω στα 2 φλιτζάνια.
Αλατίζουμε ελαφρώς κι έπειτα βάζουμε από πάνω τη μαγιονέζα σε μια παχιά στρώση και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα καρύδια από πάνω και κάνουμε εφέ.
Επιτυχία εγγυημένη! Καλή επιτυχία!
Πρώτη φορά βλέπω τέτοια σαλάτα, αλλά επειδή ψάχνω μια σαλάτα με πατζάρια χωρίς γιαούρτι ίσως να δοκιμάσω αυτή.
Να τη δοκιμάσεις, είναι τέλεια!
Εγώ την έκανα με την “μαγιονέζα #4” (ξέρω..).