Κιμαδόπιτα

21 Sep

Πίτα με χειροποίητο φύλλο σφολιάτας και γέμιση με βίγκαν κιμά, πιπεριές και μυρωδικά. Βγαίνει παχιά, χορταστική και μούρλια!

Για το φύλλο χρησιμοποίησα 1 δόση από την vegan σφολιάτα.

Για την γέμιση χρησιμοποίησα

250 gr κιμά κουνουπιδιού-αμυγδάλου

(βοηθάει αν τον έχουμε προετοιμάσει από την προηγούμενη, ή αν τον έχουμε φυλαγμένο στην κατάψυξη)

2 κόκκινες πιπεριές

1 κρεμμύδι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κούπα λευκό κρασί

½-1 κούπα ζωμό λαχανικών

¼ κ.γ. κύμινο

¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

λάδι, μπόλικο φρέσκο πιπέρι

→ Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια για 5-6′. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι, τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον ζωμό και τα φέρνουμε όλα μερικές βόλτες για 2-3′ ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε 2 φύλλα, βάζουμε το ένα σε ταψί διαμέτρου ~25-30 εκατοστών. Το γεμίζουμε με τον κιμά, βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα.

Κάνουμε μερικές τρυπίτσες με πιρούνι, λαδώνουμε την επιφάνεια ελαφρά και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180°C για 25-30′, μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: