Τάρτα με βάση φουντουκιών κι αμυγδάλων και γέμιση σοκολατένιας κρέμας από αβοκάντο. Η συνταγή είναι πανεύκολη, τα υλικά είναι θρεπτικά και ελαφρά, και το αποτέλεσμα σούπερ. Γίνεται και ατομική τούρτα γενεθλίων:)
2 αβοκάντο (~500 γρ)
½ κούπα σιρόπι σφενδάμου
4 κ.σ. κακάο
λίγη βανίλια
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
για την βάση
8o gr αμύγδαλα
8o gr φουντούκια
60 gr χουρμαδόπαστα
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
½ κ.γ. κακάο
→ Βάζουμε όλα τα υλικά για την τάρτα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πηκτή πάστα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για τάρτα ή για κέικ διαμέτρου ~18 εκατοστών και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά, να γίνουν μια λεία κρέμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα μας και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε, ξεφορμάρουμε, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη μπίτερ σοκολάτα και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Η ορίτζιναλ συνταγή και ιδέα είναι από το chocamole!
Πάρα πολύ νόστιμη φαίνεται η τούρτα σου! Θα την κάνω στο γιο μου που γίνεται ενός την Τετάρτη! Καλά κατάλαβα ότι δε χρειάζεται ψήσιμο η βάση, έτσι;
Ναι, καλά κατάλαβες:) Καλή επιτυχία και να σου ζήσει!Ελπίζω να σας αρέσει!