Apfelstrudel

29 Sep

Για το φύλλο

1 ½ κούπα αλεύρι άσπρο

1 κούπα αλεύρι ολικής

3 κ.σ. μαργαρίνη

¼ κ.γ. αλάτι

1 κούπα χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

400 gr μήλα καθαρισμένα

½ κούπα σταφίδες

½ κούπα καρύδια

5 κ.σ. ζάχαρη

χυμό μισού λεμονιού

κανέλα

→ Για να κάνουμε το φύλλο ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και την μαργαρίνη σε κομματάκια και τα δουλεύουμε με το χέρι για μερικά λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπωλ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για καμιά ώρα.

Σε ένα άλλο δοχείο κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια ή ψιλές φετούλες. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη (πάνω σε λαδόκολλα) σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορούμε. Θέλουμε να είναι λεπτό μεν, αλλά όχι τόσο ώστε να σκιστεί όταν θα το τυλίγουμε.

Βάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και την απλώνουμε κατά μήκος. Έπειτα διπλώνουμε τη μία κάθετη πλευρά του φύλλου 2-3 εκατοστά πάνω στη γέμιση, κι αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό σιγά σιγά, διπλώνοντας και τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα, σαν φάκελο.  Προσέχουμε να μη σκίσουμε το φύλλο και τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας, γυρνώντας το προσεκτικά.

Αφού το τυλίξουμε, το λαδώνουμε από πάνω ελαφρώς και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για 40′ περίπου.

Μόλις το βγάλουμε απ’ το φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα και το αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί. Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

One Response to “Apfelstrudel”

  1. EPIKA 1 28 October at 20:37 #

    τελειο!προσθεσα κ λιγο πετιμεζι στη γεμιση!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: