Μανιτάρια Τοσκάνα

1 Oct

Καταπληκτικό ορεκτικό με απλή προετοιμασία, είναι παλιά συνταγή από ένα βιβλίο ιταλικής μαγειρικής.

500 gr μανιτάρια

1 λεμόνι

3-4 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. τοματοπελτές

¼ κούπας λάδι

½ κ.γ. βασιλικός

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

→ Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι. (για 1-2′ σε κάθε πλευρά, ίσα να πάρουν χρώμα)

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι/πυρέξ σε σειρές.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε για 1′. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον πελτέ, αλατοπίπερο και βασιλικό και τα φέρνουμε μερικές βόλτες για 2-3′ ακόμα. Προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι να σχηματιστεί μια πηκτή σάλτσα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μανιτάρια και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο. Ψήνουμε για 10′ στους 200°C, βγάζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: