Καταπληκτικό ορεκτικό με απλή προετοιμασία, είναι παλιά συνταγή από ένα βιβλίο ιταλικής μαγειρικής.
500 gr μανιτάρια
1 λεμόνι
3-4 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. τοματοπελτές
¼ κούπας λάδι
½ κ.γ. βασιλικός
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
→ Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι. (για 1-2′ σε κάθε πλευρά, ίσα να πάρουν χρώμα)
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι/πυρέξ σε σειρές.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε για 1′. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον πελτέ, αλατοπίπερο και βασιλικό και τα φέρνουμε μερικές βόλτες για 2-3′ ακόμα. Προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι να σχηματιστεί μια πηκτή σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μανιτάρια και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο. Ψήνουμε για 10′ στους 200°C, βγάζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
any comments??