Μπορς

2 Oct

4 παντζάρια

3 πατάτες

2 καρότα

¼ λάχανο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. τοματοπελτές

3-4 φύλλα δάφνης

1 λεμόνι

άνηθο

αλάτι, λάδι, πάπρικα

→ Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και τα καρότα ψιλοκομμένα, σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, τον πελτέ και τη δάφνη. Φέρνουμε μερικές βόλτες και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό.

Προσθέτουμε τα παντζάρια και τις πατάτες, κομμένα σε κυβάκια και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε και το λάχανο κομμένο σε λεπτά κορδονάκια.

Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και λίγο νεράκι ακόμα αν χρειαστεί, και αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν όλα καλά.

Όταν είναι έτοιμη βάζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι. (αν θέλουμε σερβίρουμε και με μια κουταλιά γιαούρτι σόγιας-του πάει πολύ)

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: