Τάρτα με κεράσια

3 Oct

Η τάρτα Tatin σε παραλλαγή με κεράσια κομπόστα!

3 κούπες κομπόστα κεράσι

200 gr αλεύρι

90 gr μαργαρίνη

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

~7 κ.σ. νερό

→ Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη: αφήνουμε τη μαργαρίνη να ξεπαγώσει, έπειτα την τρίβουμε μαζί με το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, και ζυμώνουμε σε μια μπάλα.

Βάζουμε τη μπάλα στο ψυγείο κι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα κεράσια απ’ τα κουκούτσια και τα αραδιάζουμε σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες,~25 cm διαμέτρου. (επίσης βοηθάει πολύ αντί να λαδώσουμε τη φόρμα, απλά να στρώσουμε μια λαδόκολλα στον πάτο)

Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο τόσο μεγάλο όσο και η φόρμα μας.

Βάζουμε το φύλλο πάνω από τα κεράσια, και το κλείνουμε στα πλαϊνά, να τα σκεπάσει εντελώς.

Ψήνουμε στους 220°C για ~25′. Βγάζουμε απ’ το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την τάρτα!

Tips: αν η κομπόστα μας δεν είναι πολύ γλυκιά, βάζουμε λίγη παραπάνω ζάχαρη στη ζύμη. Επίσης, μπορούμε να την κάνουμε με άλλη κομπόστα φρούτων, αν και η τάρτα αυτή γίνεται (παραδοσιακά) με καραμελωμένα μήλα. Η ιδέα για την τάρτα είναι παραλλαγμένη από την περίφημη Tarte tatin  του ToFu!

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Τάρτα με κεράσια”

  1. Γιώργος 1 4 October at 13:17 #

    τέλεια φαίνεται!

    • 365vegandays 1 4 October at 13:24 #

      😀 μου έδωσες έμπνευση! Με την κομπόστα γίνεται λιγότερο γλυκιά φαντάζομαι (εμένα μ’ αρέσει), αλλά την έφτιαξα πολύ γρήγορα.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: