Λαχανάκια ψητά

4 Oct

1 κιλό φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών

3 σκ. σκόρδο

λάδι

αλάτι

→ Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε τη βάση τους.

Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Προσθέτουμε λάδι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού και να τα καλύψει εντελώς. Προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 10-15′, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν λιγάκι.

Αυτή τη συνταγή την έχει η Isa  στο Vegan with a vengeance,  και πραγματικά όπως γράφει, όταν ψήνονται αρχίζουν να μυρίζουν σαν ποπ κορν:) Βγάζουμε και τα σερβίρουμε ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό σε κάποιο κυρίως πιάτο.

Καμιά φορά επίσης μου αρέσει να τα ψήνω χωρίς σκόρδο και μετά να τα περιλούζω με μια σάλτσα με σκόρδο και λεμόνι. Έτσι, τραβάνε τη σάλτσα και γίνονται πολύ ζουμερά (αυτό γίνεται και για τα λαχανάκια που έχουμε μαγειρέψει στον ατμό). Για τη λεμονάτη σάλτσα βάζω:

1 κούπα νερό ή ζωμό

1 σκ. σκόρδο λιωμένη

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

~μισό λεμόνι

λίγο λάδι

→ τα ανακατεύω όλα καλά και βάζω το μείγμα σε κατσαρολάκι στη φωτιά, μέχρι να πήξει. Έπειτα το ρίχνω πάνω από ½ περίπου κιλό ψητά ή βραστά λαχανάκια.

Μην αντικαταστήσετε τα φρέσκα λαχανάκια με κατεψυγμένα!  Δεν έχουν καμία σχέση σε γεύση.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: