Λαχανικά με γλυκόξινη σάλτσα

6 Oct

Εύκολο στην προετοιμασία και πεντανόστιμο φαγητό. Γίνεται με ό,τι λαχανικά έχουμε διαθέσιμα, μέσα σε 15′.

Γλυκόξινη σάλτσα:

1 κούπα νερό

½ κούπα κέτσαπ

¼ κούπας ξίδι λευκό

¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού

3-4 κ.σ. ζάχαρη

→ Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπωλ.

Stir-fry λαχανικών:

3 καρότα

1 κρεμμύδι

½ κουνουπίδι

1-2 πιπεριές

10 μανιτάρια

2 κολοκύθια

2 σκ. σκόρδο

½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ

αλάτι, λάδι

→ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ τηγανίζουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι (σε χοντρές ροδέλες), μετά από 1′ προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές κομμένα σε μπαστουνάκια. Μετά από 2-3′ προσθέτουμε το κουνουπίδι σπασμένο σε μικρά μπουκετάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από άλλα 2-3′ προσθέτουμε τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρά μισοφέγγαρα και τα μανιτάρια κομμένα στα 4.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα, αλλά να “κρατάνε” ακόμα.

Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι τη γλυκόξινη σάλτσα και τα αφήνουμε να τραβήξουν το ζουμί για 3-4′ ακόμα.

Έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι ή νούντλς. Βγάζει 3 μερίδες.

Καλή όρεξη!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: