Τόφου κεμπάπ

8 Oct

400 gr τόφου

για τη μαρινάδα:

¼ κούπας λάδι

1 λεμόνι (τον χυμό)

2 σκ. σκόρδο

¾ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. ρίγανη

¼ κ.γ. κόλιαντρο

¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

¼ κ.γ. θυμάρι

¼ κ.γ. δυόσμο τριμμένο (ξηρό)

→ Κόβουμε το τόφου σε μεγάλα τετράγωνα και το βάζουμε σε ένα τάπερ.

Φτιάχνουμε τη μαρινάδα και περιλούζουμε το τόφου.

Κλείνουμε το καπάκι του δοχείου και χτυπάμε το τόφου να επικαλυφθεί εντελώς.

Βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε 1 μέρα (ή 1 νύχτα). Μια στο τόσο το κουνάμε και το αναποδογυρίζουμε.

Όταν θέλουμε να το ψήσουμε, αδειάζουμε το περιεχόμενο του δοχείου σε ένα ταψάκι και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο για 20′ περίπου (αναλόγως και τον φούρνο, μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται το τόφου).

Βγάζουμε απ’ το φούρνο και περνάμε τα κομμάτια σε καλαμάκια. Βγαίνουν ~7 καλαμάκια.

Σερβίρουμε με κρεμμύδια, πίτες, τομάτες, μαϊντανό κλπ και πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: