Πανακότα

10 Oct

Το πιο εύκολο γλυκό!

500 ml φυτική κρέμα (σόγιας)

3 κ.σ. γάλα σόγιας

2 κ.γ. ζάχαρη

4 κ.γ. αγαρτίνη
(φυτική ζελατίνη με βάση το άγαρ άγαρ)

βανίλια

σιρόπι (της αρεσκείας μας)

→ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.

Παίρνουμε 5 κυπελλάκια (ή ποτηράκια- ό,τι έχουμε διαθέσιμο) και τα ξεπλένουμε με λίγο νερό.

Βάζουμε μέσα την κρέμα που έχει κρυώσει λιγάκι (κάτι λιγότερο από μισή κούπα ανά κύπελλο) και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως (1-2 ώρες).

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και ξεκολλάμε τα τοιχώματα απαλά με ένα μαχαιράκι. Τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατάκια και τα περιλούζουμε με σιρόπι (φράουλα, κεράσι, σοκολάτα, καραμέλα κλπ).

Απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: