Αγόρασα μια κολυκύθα Hokkaido, η οποία μαγειρεύεται πάρα πολύ εύκολα διότι δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα, και την έκανα ψητή στο φούρνο με την εξής απλούστατη διαδικασία:
1 μέτρια κολοκύθα (τύπου Hokkaido)
1-2 κ.γ. αγριοκύμινο (caraway)
λάδι, αλάτι
λεμόνι
→ Πλένουμε την κολοκύθα καλά και κόβουμε το κοτσάνι της.
Την ανοίγουμε κόβοντας στη μέση με προσοχή και την καθαρίζουμε από τα σπόρια με ένα κουτάλι.
Κόβουμε τα δύο μισά σε φέτες και έπειτα σε μικρά κομμάτια, μεγέθους πατάτας φούρνου.
Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί και προσθέτουμε λάδι, αλάτι και τους σπόρους του αγριοκύμινου (το αγριοκύμινο έχει μια γεύση ανάμεσα στο κύμινο και το γλυκάνισο).
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, κοντά στην πάνω αντίσταση, και ψήνουμε για 15-20′ στους 180°C.
Σερβίρουμε με φρέσκο λεμονάκι και έξτρα λάδι.
Καλή επιτυχία!
One Response to “Κολοκύθα ψητή”