Κολοκύθα ψητή

11 Oct

Αγόρασα μια κολυκύθα  Hokkaido, η οποία μαγειρεύεται πάρα πολύ εύκολα διότι δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα, και την έκανα ψητή στο φούρνο με την εξής απλούστατη διαδικασία:

1 μέτρια κολοκύθα (τύπου Hokkaido)

1-2 κ.γ. αγριοκύμινο (caraway)

λάδι, αλάτι

λεμόνι

 

→ Πλένουμε την κολοκύθα καλά και κόβουμε το κοτσάνι της.

Την ανοίγουμε κόβοντας στη μέση με προσοχή και την καθαρίζουμε από τα σπόρια με ένα κουτάλι.

 

Κόβουμε τα δύο μισά σε φέτες και έπειτα σε μικρά κομμάτια, μεγέθους πατάτας φούρνου.

Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί και προσθέτουμε λάδι, αλάτι και τους σπόρους του αγριοκύμινου (το αγριοκύμινο έχει μια γεύση ανάμεσα στο κύμινο και το γλυκάνισο).

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, κοντά στην πάνω αντίσταση, και ψήνουμε για 15-20′ στους 180°C.

Σερβίρουμε με φρέσκο λεμονάκι και έξτρα λάδι.

Καλή επιτυχία!

One Response to “Κολοκύθα ψητή”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan eggs! « project: 365 vegan days - 1 12 October

    […] λοιπόν η ιδέα που μου ‘ρθε χθες, εκεί που έτρωγα την κολοκύθα! Η κολοκύθα αυτή έχει έντονα τόσο το χρώμα και την υφή […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: