Ποπ κορν!

16 Oct

Η διαδικασία: απλή και γρήγορη.

Το αποτέλεσμα: φρέσκα, υγιεινά και σπιτικά ποπ κορν και μια κουζίνα που μυρίζει σινεμά!

Για να φτιάξουμε ένα μεγάλο (αξιοπρεπές) μπωλ:

 

Παίρνουμε 1 κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, με διάμετρο ~20 cm

 

 

 

και ½ κούπα (~80 gr) σποράκια καλαμποκιού για ποπ κορν (μη-μεταλλαγμένο).

 

 

 

 

Βάζουμε στην κατσαρόλα 1½ κ.σ. λάδι και την γυρνάμε να καλύψει όλο τον πάτο της (ενδείκνυται και το ελαιόλαδο). Έπειτα ρίχνουμε μέσα και το καλαμπόκι ομοιόμορφα.

 

 

Το πασπαλίζουμε με ¼ κ.γ. αλάτι και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε.

 

Γενικά τα καλαμπόκια μετά περίπου από 1′  από το πρώτο “ποπ”, θα αρχίσουν να σκάνε όλα μαζί και επίσης θα σταματήσουν σχεδόν όλα μαζί. Από τη στιγμή που θα σκάσει το πρώτο καλαμπόκι, μέσα σε 2 λεπτά θα είναι έτοιμο το ποπ κορν. Όταν τελειώσει το “ποπ ποπ” αποσύρουμε από τη φωτιά χωρίς να περιμένουμε να σκάσει και το τελευταίο! Αν τα αφήσουμε έστω και λίγο παραπάνω θα καούν όσα είναι στον πάτο, και δεν πειράζει αν μείνουν και μερικά σποράκια.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα, και… πα-πααμ!

Μεταφέρουμε το ποπ κορν στη γαβάθα μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ακόμα αν θέλουμε (περίπου άλλο ¼ κ.γ.).

Παρατάμε το διάβασμα και βάζουμε ταινία!

Καλή επιτυχία!!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: