400 gr ζυμαρικά (έβαλα πένες ολικής)
1/3 κούπας μαργαρίνη
1/3 κούπας αλεύρι
3 κούπες φυτικό γάλα (έβαλα σόγιας-ρυζιού)
½ κούπα διατροφική μαγιά
½ κ.γ. αλάτι
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. μίζο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. μουστάρδα
→ Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να λιώσει η μαργαρίνη και αποσύρουμε.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα καλά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα αμυγδάλου, ή τριμμένους καρπούς, ή τριμμένη φρυγανιά και σκόρδο σε σκόνη και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30′.
Η συνταγή είναι παραλλαγμένη από τις Spork sisters. Βγαίνει κρεμώδης και πικάντικη!
Καλή επιτυχία!
any comments??