Macaroni and cheez

18 Oct

400 gr ζυμαρικά (έβαλα πένες ολικής)

1/3 κούπας μαργαρίνη

1/3 κούπας αλεύρι

3 κούπες φυτικό γάλα (έβαλα σόγιας-ρυζιού)

½ κούπα διατροφική μαγιά

½ κ.γ. αλάτι

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. μίζο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.γ. μουστάρδα

→ Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να λιώσει η μαργαρίνη και αποσύρουμε.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα καλά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα αμυγδάλου, ή  τριμμένους καρπούς, ή τριμμένη φρυγανιά και σκόρδο σε σκόνη και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30′.

Η συνταγή είναι παραλλαγμένη από τις Spork sisters. Βγαίνει κρεμώδης και πικάντικη!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: