40 gr φρέσκο τζίντζερ
1-2 σκ. σκόρδο
¼ κούπας κρέμα ή γάλα σόγιας
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
αλάτι, πιπέρι
1 lt νερό
→ Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα.
Τα αφήνουμε να βράσουν 5-10′ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν 2′ ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο.
Έπειτα πολτοποιούμε τη σούπα με μίξερ χειρός και προσθέτουμε την κρέμα και το σιρόπι.
Έτοιμη. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Είναι αρκετά πικάντικη και πολύ αρωματική, ιδανική για την πρόληψη κρυώματος!
Καλή όρεξη!
any comments??